+49 174 - 60 30 530

+49 174 - 60 30 530

Almanya'da Politika
Avrupa'nin incisi

Almanya'da Politika

Federal Cumhuriyet Sistemi:
Almanya, federal bir sistemle yönetilir, yani federal hükümet ve eyalet hükümetleri arasında yetki paylaşımı bulunur. Eyaletler kendi iç işlerinde bağımsızdır ancak federal hükümet, ülke genelindeki konularda yetkilidir.


Federal Hükümet:
Almanya'nın federal hükümeti, Başbakan (Chancellor) tarafından yönetilir. Başbakan, federal parlamentonun alt kanadı olan Federal Meclis'ten (Bundestag) çoğunluk desteği almalıdır. Başbakanın yönetimindeki hükümet, bakanlardan oluşur ve politikalarını belirlemek için Federal Meclis'te temsil edilen siyasi partilerin çoğunluğunu elde etmelidir.


Federal Meclis (Bundestag):

Almanya'nın alt meclisi olan Federal Meclis, halk tarafından seçilen temsilcilerden oluşur. Partiler, Federal Meclis'teki sandalye sayısına göre temsil edilir. Federal Meclis, hükümetin politikalarını belirlemede ve yasama süreçlerini yönetmede önemli bir rol oynar.

Federal Konsey (Bundesrat):
Almanya'nın üst meclisi olan Federal Konsey, eyalet hükümetlerini temsil eden temsilcilerden oluşur. Federal Konsey, federal düzeydeki yasama süreçlerinde ve belirli konularda veto yetkisi bulunarak federal hükümetin kararlarını etkiler.


Partiler ve Seçimler:
Almanya'da çok sayıda siyasi parti bulunmaktadır, ancak genellikle Hristiyan Demokrat Birlik (CDU), Hristiyan Sosyal Birlik (CSU), Sosyal Demokrat Parti (SPD), Yeşiller ve Sol Parti en etkili olanlardır. Almanya'da genel seçimler dört yılda bir düzenlenir.


Anayasa:

Almanya'nın temel yasası olan Temel Yasası (Grundgesetz), ülkedeki siyasi, hukuki ve sosyal düzeni belirler. Bu anayasa, demokratik ilkeleri ve birey haklarını vurgular.

JobNexum

"Genellikle bir gün içinde yanıt verilir"